Екс-президент мав свідчити у справі про іловайську трагедію / Фото: УНІАН

Колишній президент України Петро Порошенко сьогодні знову не з’явився на допит до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури як свідок у справі про Іловайську трагедію.

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенка викликали на допит на 10.00.

Читайте такожМайдан та Іловайськ: Зеленський розповів про кримінальні справи, в яких хоче поставити крапку

Відео дня

Також до військової прокуратури не прийшли адвокати екс-президента.

Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв’язання та ведення представниками влади РФ агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, а також вчинення інших злочинів, що призвели до загибелі людей, тимчасової окупації частини території України та інших тяжких наслідків.

Порошенка вже викликали на допит у цій справі 15 листопада, однак тоді він також не прийшов.

Довідка УНІАН. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Генпрокуратура 14 серпня 2017 року оприлюднила результати розслідування подій під Іловайськом у серпні 2014 року. Згідно з цими результатами, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.

13 вересня новий головний військовий прокурор Віктор Чумак анонсував нове розслідування причин, що призвели до Іловайської трагедії.