19 листопада суд відпустив Ляшка на особисті поруки / Скріншот

Захищала колишнього нардепа Олега Ляшка в суді адвокат Елеонора Салова. Раніше вона представляла інтереси одного з підприємств ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на довіреність ПАТ «Нафтогазвидобування», видана у 2016 році Елеонорі Саловій.

Читайте такожЧерез бійку зі "слугою народу" Ляшку загрожує до 7 років в'язниці (відео)

Відео дня

Довіреність видали терміном в 1 рік, чи продовжували її – виданню невідомо.

У 2016 році Салова разом з Андрієм Бутенком стали засновниками ГО “Європейський проектний центр”.

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Ляшку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України. Очікувалось, що того ж дня суд обиратиме йому запобіжний захід.

За словами речниці прокуратури Київської області Мар’яни Гайовської, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

19 листопада Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення про обрання колишньому народному депутату Олегу Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.