REUTERS

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не виключає відкриття нових кримінальних проваджень, у яких фігуруватиме колишній народний депутат Сергій Пашинський.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам в Києві.

На запитання, чи будуть відкриті нові справи, в яких фігуруватиме Пашинський, Рябошапка відповів: «Я цього не виключаю».

Відео дня

Читайте такожПідозри для Порошенка і Федини: Рябошапка утримався від анонсів

«Було продовжено термін розслідування тієї справи, за якою він (Пашинський – УНІАН), власне, тримається під вартою. Незабаром закінчується строк дії судового рішення щодо тримання під вартою, і, відповідно, ми будемо звертатися щодо продовження (дії запобіжного заходу – УНІАН)», - зауважив Рябошапка.

На запитання, чи відомо, за якими епізодами можуть бути відкриті нові провадження щодо Пашинського, Рябошапка відповів: «Нам відомо, а вам буде відомо трошки пізніше».

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня. Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо цього конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали, останнього разу - у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

18 жовтня колегія суддів Київського апеляційного суду залишила у силі ухвалу Печерського райсуду Києва про обрання Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.