Пашинському подовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою / фото УНІАН

Колишній народний депутат Сергій Пашинський, якого підозрюють у завданні тяжкого тілесного ушкодження, заявив про намір оприлюднити матеріали, які доводять його невинуватість.

Читайте такожСуд залишив Пашинського під вартоюЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав по завершенню судового засідання, де йому подовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Під час Януковича на весь світ прозвучав новий юридичний термін «печерське правосуддя». На жаль, останнім часом ми бачимо, що «печерське правосуддя» повертається», – сказав Пашинський.

Відео дня

Він додав, що найближчим часом він та його адвокати почнуть публікувати всі дані експертизи, протоколи, які доводять, що його справа сфальшована.

Пашинський також заявив, що оскаржуватиме справу проти нього у Європейському суді з прав людини.

Екс-депутат звернувся до генерального прокурора Руслана Рябошапки: «Ви зробили помилку не стосовно мене, ви мене не зламаєте, ви ламаєте залишки судової системи, ламаєте оцих нещасних прокурорів, які змушені, ховаючи очі, фальшувати ці справи».

Коментуючи умови його утримання у СІЗО, Пашинський сказав, що до нього за клопотанням адвокатів вжито певні заходи безпеки, проте які саме, не уточнив.

«Я не буду казати про умови, але вони дозволяють мені захищати себе. В мене є постійний контакт з адвокатами», – додав підозрюваний.

Як повідомляв УНІАН, Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу за фактом конфлікту неодноразово закривали і поновлювали, останнього разу – у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

7 жовтня суд обрав Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а сьогодні, 29 листопада, подовжив до 29 січня 2020 року.

27 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка не виключав відкриття нових кримінальних проваджень, у яких фігуруватиме Пашинський.