Президент Володимир Зеленський \ REUTERS

Члени Вишеградської четвірки висловили підтримку зусиль президента Володимира Зеленського у досягненні миру і проведенні реформ.

Читайте такожРазумков: Україна активізує співпрацю з країнами «Вишеградської четвірки»

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі за результатами зустрічі міністрів закордонних справ Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

Відео дня

Зокрема, виступаючи після зустрічі разом з іншими міністрами глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив про підтримку "зусиль президента Зеленського і його адміністрації з метою запровадження миру, а також втілення необхідних реформ".

Він нагадав, що з 1 липня розпочнеться головування Польщі у Вишеградській четвірці і назвав створення цієї групи одним з найважливіших досягнень дипломатії чотирьох країн з часу отримання незалежності.

"Всі держави Вишеградської четвірки виступають за збереження сильних трансатлантичних взаємозв’язків, на найближчому саміті у Лондоні ми будемо говорити в один голос" - сказав Чапутович.

Як повідомляв УНІАН, президент Зеленський заявив, що місцеві вибори на Донбасі можуть пройти лише за умови виведення всіх незаконних збройних формувань, та назвав три головні теми, які планує обговорити на зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.