Володимир Зеленський / REUTERS

Народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв заявив, що у президента Володимира Зеленського є план мінімум і план максимум, які він має намір досягти під час переговорів в «нормандському форматі» 9 грудня в Парижі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Потураєв повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

«Дійсно, у нас як у держави і у президента, як керівника держави та її зовнішньої політики, на жаль, дуже вузький коридор, який обумовлений Мінськими домовленостями, які не він укладав і не він підписував, і не він брав за них відповідальність», - сказав він.

Відео дня

Проте, за словами депутата, навіть в цих складних умовах глава держави має план мінімум і план максимум, «з якими він їде на переговори».

Читайте такожWashington Post: Незалежності України потрібна підтримка США перед "нормандською" зустріччю

«План мінімум – це, в першу чергу, припинення вогню на всій лінії розмежування та звільнення наших полонених і заручників, які утримуються на окупованих територіях ОРДЛО», - зазначив він.

«Є план максимум – це справжня деокупація, тобто вивід всіх незаконних збройних формувань або роззброєння тих, що можуть підлягати роззброєнню, і тільки після цього вихід на політичний процес – тобто на вибори, які мають відбуватись виключно, згідно з українським законодавством, що автоматично відповідає на питання щодо кордону», - зауважив Потураєв.

За словами депутата, якщо вибори мають відбутись виключно за українським законодавством, то не може бути ситуації, «коли у тебе іноземні війська або незаконні збройні формування стоять на твоєму кордоні і його контролюють».

Як повідомляв УНІАН, зустріч у «нормандському форматі» лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована на 9 грудня в Парижі.