Видання, зокрема, по-своєму інтерпретувало причину звільнення Зеркаль та її скасований візит до Вашингтону / УНІАН

Заступниця закордонних справ України Олена Зеркаль звинуватила американське видання The New York Times (NYT) у маніпуляції після опублікованого з нею інтерв’ю.

Про це Зеркаль розповіла в ефірі радіо НВ.

Маніпуляції, зокрема, стосуються інтерпретацією NYT питання замороження Сполученими Штатами військової допомоги Україні.

Відео дня

Читайте такожПомічник держсекретаря США Рікер сьогодні відвідає Україну

У матеріалі вказано, що Зеркаль першою серед українських високопосадовців визнала, що Україна знала про блокування військової допомоги, коли чиновники США вимагали від Зеленського оголосити про початок розслідування компанії Байдена-молодшого.

«Те, що було у тій статті, яка сьогодні вийшла, воно дуже-дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала притаманний тільки російській пропаганді», – наголосила Зеркаль.

Вона пояснила, що в отриманому від посольства України в США листі йшлося тільки про те, що питання військової допомоги залишилось без остаточного вирішення.

За її словами, не було ніяких наголосів, що українське керівництво дуже знервоване чи бачить у тому якийсь намір.

Крім того, дипломат зазначила, що видання неправильно пояснило причину її звільнення й по-своєму інтерпретувало її раптово скасований візит до Вашингтону.

Як повідомляв УНІАН, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що президент Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. В стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.