Альперіну раніше вже обрали запобіжний захід / скріншот

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для 11 підозрюваних у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн гривень збитків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також"Хрещений батько контрабанди" Альперін вийшов із СІЗО

Відео дня

Крім одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якому обрано запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 70 млн гривень, заарештували його партнера з можливістю вийти під заставу в 18 млн гривень.

Виконувачу обов’язків голови відділу митного посту "Столичний" обрали взяття під варту або заставу 2 млн гривень.

Працівнику офісу Альперіна суд обрав заставу 576,3 тис. гривень, інспектору митниці – 192,1 тис. гривень.

Решті шести фігурантам – екс-директорці департаменту фіскальної служби, брокеру, двом заступникам начальника столичної митниці, а також двом інспекторам столичної митниці суд призначив нічний домашній арешт.

Прокурори САП подали до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 9 апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції.

Сьогодні, 5 грудня, суд взявся за апеляцію на запобіжний захід для Альперіна. За клопотанням сторони захисту розгляд перенесли на 12 грудня.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада президент України Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з "хрещених батьків контрабанди в Україні" Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.

28 листопада детективи НАБУ повідомили Альперіну про підозру в організації корупційної схеми на митниці, в результаті якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 млн грн.