Наразі вирішується питання про обрання Альперіну запобіжного заходу / V_Zelenskiy_official

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили одеському бізнесмену Вадиму Альперіну про підозру в організації корупційної схеми на митниці, внаслідок якої державі завдано понад 77,7 мільйона гривень збитків.

Читайте такожЗеленський пообіцяв винагороду за допомогу у пошуку "хрещеного батька контрабанди", який втік від НАБУЯк повідомили УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за процесуального керівництва прокурорів САП детективи бюро особисто вручили повідомлення про підозру чоловіку, причетному до організації злочинної схеми, пов’язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Дії підозрюваного, якого слідство вважає організатором вказаного корупційного злочину, кваліфіковані за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків і зборів), ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Відео дня

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У прес-службі САП нагадали, що 26 листопада було повідомлено про підозру колишньому очільнику та п’ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби, а також трьом представникам комерційних компаній, задіяним у реалізації корупційної схеми, у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, що завдали державі понад 77,7 мільйонів гривень збитків.

На сьогодні вже 11 особам повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину, який було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці. Збитки від махінацій можуть сягати близько 500 мільйонів гривень.

Слідчі дії тривають.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

26 листопада президент України Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали одеського бізнесмена Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.