Речник Путіна порівняв підходи п'ятого і шостого президентів України / Вести.ру

У Кремлі бачать різницю у підходах п'ятого президента України Петра Порошенка і нинішнього президента Володимира Зеленського щодо Донбасу і сподіваються на реалізацію чинною владою Мінських угод.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Не справа Москви якимось чином різницю констатувати, хоча, безумовно, різниця у підходах є. Один президент починав війну, новий президент - власне, наріжним каменем його передвиборчих обіцянок було завершення війни. І ми сподіваємося, що все це буде реалізовано, ми сподіваємося, що Київ пройде свою більшу частину шляху в плані реалізації Мінських домовленостей», - заявив Пєсков.

Відео дня

Таким чином він відповів на запитання УНІАН, чи бачить Москва різницю між командами Порошенка і Зеленського в їхніх підходах до ситуації на Донбасі, оскільки помічник президента РФ Владислав Сурков такої різниці не бачить.

Прес-секретар Путіна вважає, що головне, «щоб держава Україна виконувала узяті на себе зобов'язання за Мінськими домовленостями, за усім комплексом заходів».

Читайте такожУ Путіна прокоментували проект змін до Конституції України про децентралізацію

Раніше в російських ЗМІ з'явилися повідомлення, що помічник президента Росії Сурков 14 грудня на закритій зустрічі в рамках з'їзду «Союзу добровольців Донбасу» заявив, що не бачить великої різниці між колишнім і чинним президентами України Порошенком і Зеленським.

Довідка УНІАН. У лютому 2015 року лідери країн «нормандської четвірки» - Росії, України, Німеччини і Франції - погодили комплекс заходів з виконання Мінських угод від 19 вересня 2014 року. Документ передбачає, зокрема, припинення вогню і відведення важкого озброєння сторонами конфлікту від лінії зіткнення, проведення Україною конституційної реформи і діалог з представниками «ДНР» і «ЛНР» про проведення місцевих виборів на територіях самопроголошених республік.