У МЗС засудили спроби будь-яких контактів з т.зв. «республіками» / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що Україна виступає проти залучення контрольованих Росією бойовиків на Донбасі до «нормандського формату», оскільки це легітимізуватиме злочини Росії проти територіальної цілісності України.

Читайте такожВадим Пристайко: Якщо до кінця року ми зможемо обміняти людей, то зустрічі у "нормандському форматі" мають сенс

Як повідомляє УНІАН, про це заявила речниця МЗС України Катерина Зеленко у відповіді на запитання ЗМІ щодо висловлювань про залучення т.зв. «республік» з тимчасово окупованих територій України до «нормандського формату».

Відео дня

«Рішуче засуджуємо спроби будь-яких контактів з т.зв. «республіками» з тимчасово окупованих територій України. Такого роду контакти, нехай і замасковані під «посередництво», жодним чином не сприяють досягненню миру, а навпаки є шкідливими – такими, що спрямовані на легітимізацію злочинів Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України та міжнародного права загалом», - наголосила Зеленко.

При цьому, дипломат нагадала, що формула встановлення миру в Україні дуже проста – виведення Росією своїх військ та відновлення Україною контролю над державним кордоном. «Така позиція підтримується й урядом ФРН, зусилля якого у врегулюванні російсько-українського конфлікту на Донбасі високо цінуються в Україні», - завила Зеленко.

Також вона повідомила, що будь-які провокації апологетів агресивної політики Росії сприймаються в Україні як співучасть у злочині.