Одним з найбільш активних учасників конфлікту став Ілля Ківа / скріншот

Народні депутати від партій "Батьківщина" і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету Верховної Ради.

Вони почали кричати "Ганьба", стукати по столах пачками паперів і розкидати їх, передає lb.ua.

Між представниками "Слуги народу" і депутатами, що заблокували роботу, сталася штовханина.

Відео дня

Як видно на відео, одним із найактивніших учасників конфлікту став Ілля Ківа, який настільки завівся, що його насилу зміг заспокоїти його колега по фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Згодом Кива спілкувався з іншими присутніми фразами у стилі "рот закрой свой, женщина".

А тим часом, Юлія Тимошенко схопила папери, які лежали на столі перед головою комітету, і викинула їх, поки той відволікся на сутичку. 

Відео: Руслан Заєць
Відео: Yevheniya Kravchuk

Комітет, який очолює нардеп від "Слуги народу", розглядав поправки про обіг ринку землі сільськогосподарського призначення.

Відзначається, що усього їх понад 4 тисячі. Але на засідання прийшли нардепи від опозиційних партій і зупинили роботу комітету. Вони вимагають відкласти прийняття ринку землі до наступного року.

Читайте також"Нічого не змінилося": Арахамія заявивши про продовження роботи над поправками до проекту про ринок землі

У кінцевому підсумку в роботі комітету вирішили оголосити перерву. Станом на 23:42 аграрний комітет продовжив роботу, парламентарії розглянули 179 поправок до законопроекту про продаж землі.

Юлія Тимошенко заявила, що "все, що зараз відбувається, наша команда буде оскаржувати в судах".

Лідер "Батьківщини" посилається на те, що вже почався новий день, 19 грудня, а засідання комітету у цей день заплановано на 8:00, тобто всі рішення, прийняті після опівночі, на її думку, незаконні. У відповідь голова комітету Микола Сольський зазначив, що раніше комітет продовжив роботу до 00:30.

Комітет закрив засідання, як і передбачалося, в 00:30. Розгляд поправок продовжать з 8:00 19 грудня.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня народні депутати від "Батьківщини" заблокували президію парламенту з вимогою відмовитися від планів по запуску ринку землі.