Киву судили за вимагання 1,5 тисячі доларів / фото прес-служби політика

Народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллю Киву у 2013 році визнали винним у вимаганні. Але через довідку про інвалідність другої групи йому присудили штраф у розмірі 10 тисяч гривень замість тюремного терміну.

Читайте також"Чоловік поправивши член, і що?": Ківа прокоментував мастурбацію в РадіПро це повідомляє Bihus.info.

Згідно з вироком, злочин стався у 2011 році, коли Кива був заступником начальника Управління захисту прав споживачів у Полтавській області. Його судили за вимагання 1,5 тисячі доларів хабаря.

Відео дня

Серед пом'якшуючих обставин суд зарахував інформацію, що Кива «перебував на лікуванні у Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом другої групи, має хворобливий стан здоров'я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм».

Журналісти підкреслюють, що до листопада цього року Кива категорично заперечував, що у нього були проблеми з психічним здоров'ям. Лише один раз в інтерв'ю він розповів, що проблеми дещо іншого характеру проявилися у 2011 році під час перебування в СІЗО. За його словами, у нього почалася епілепсія.

При цьому Кива повідомляв, що епілептичні напади припинилися чи то у 2012, чи то у 2013 році, після чого комісія визнала його здоровим. Якщо це так, то суд не мав підстав пом'якшувати покарання в кінці 2013 року.

Однак суд повторно врахував його хвороби та інвалідність навіть у серпні 2014 року, коли переглянув вирок і застосував до Іллі Киви амністію. Тоді Кива, за власними словами, вже був здоровим.

Раніше УНІАН повідомляв, як Кива приніс у Верховну Раду маску Джокера.