Петро Порошенко / REUTERS

Українці найбільше довіряють президенту Володимиру Зеленському, лідером недовіри серед політиків став колишній глава держави, очільник партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Про це свідчать передані УНІАН результати соціологічного дослідження, проведеного у грудні групою «Рейтинг».

«Рейтинги довіри українців очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 67% опитаних і не довіряють 25%. Далі - голова Верховної Ради Дмитро Разумков (28% і 44% відповідно) і лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук (28% і 59%)», - йдеться у прес-релізі за результатами опитування.

Відео дня

Читайте такожПорошенко, Кива, Новинський: у Раді пропонують покарати низку депутатів за прогули

За ними в рейтингу довіри українців йдуть співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко, якому довіряють 23% українців, не довіряють – 58%; прем’єр-міністр Олексій Гончарук (22% і 44%) та лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко (19% і 74%).

Екс-президенту Грузії, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі довіряють 16% опитаних, не довіряють – 71%, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову довіряють – 14% респондентів, не довіряють – 64%.

На передостанньому місці в рейтингу довіри - голова політради партії “Опозиційна платформа - За життя” Віктор Медведчук, якому довіряють 14% респондентів, не довіряють – 72%.

Останнє місце посів лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, якому довіряють – 13% опитаних, а не довіряють – 81% опитаних.

*** Опитування проводилось соціологічною групою «Рейтинг» протягом 13-17 грудня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 2,0%.