Володимир Путін / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін оцінив можливість проведення наступної зустрічі лідерів країн «нормандського формату» у квітні, заявивши, що вона можлива, якщо на Донбасі будуть відбуватися «позитивні зміни».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Путін заявив на прес-конференції в Москві.

«Що стосується «нормандського формату»..., то немає нічого, крім Мінських угод. Мене, звичайно, дуже насторожила заява президента Зеленського після того, як він виїхав з Парижа, про те, що можна було б переглянути (Мінські угоди - УНІАН)», - сказав він.

Читайте такожУкраїна проти залучення бойовиків до "нормандського формату" - МЗС

На думку Путіна, якщо розпочнеться перегляд Мінських угод, то «ситуація може зайти у глухий кут».

Президент РФ вважає, що ключем Мінських угод є закон про особливий статус Донбасу, який нещодавно було продовжено ще на рік. Він стверджує, що цьому закону необхідно надати «постійно діючий характер», щоб «перенести його принцип до Конституції».

«Що стосується майбутньої зустрічі у квітні, то вона стане актуальною, якщо будуть відбуватися якісь позитивні зміни. Вони є чи ні? Є. Це об'єктивно. Наприклад, закон про особливий статус продовжено, отже, основа для врегулювання не зникла, вона не втрачена. По-друге, все ж таки проведено відведення військ з кількох ключових точок», - наголосив президент РФ.

За словами Путіна, Україна не погоджується на розведення військ по всій лінії зіткнення.

«На мій погляд, це помилка, але така їхня позиція», - сказав він.

«Скоротилася кількість обстрілів - це позитивна річ. Хоча вони, на жаль, ще досі збереглися. Є позитив, є речі, які насторожують. Але це все предмет для обговорення, але, в цілому, в цьому сенсі, продовження роботи в «нормандському форматі» доцільне», - зазначив Путін.