Етьєн де Понсен наголосив, що треба спершу створити безпекові передумови до реалізації політичних аспектів Мінських угод / фото УНІАН

Посол Франції в України Етьєн де Понсен наголошує, що для подальшої реалізації політичних аспектів Мінських угод сторони в першу чергу мають створити безпекові передумови.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол повідомив на прес-конференції у Києві.

За його словами, зараз не можна дати відповіді щодо часових рамок організації і проведення місцевих виборів на Донбасі, і щодо того, що має передувати їхньому проведенню.

Відео дня

Читайте такожПутін розповів, як його "взяли за горло" в питанні підписів бойовиків під Мінськими угодами

Однак, зазначив дипломат, пошуки цих відповідей відбуватимуться в рамках відновленого політичного переговорного процесу у "нормандському форматі".

Він додав, що філософія спільного комюніке, ухваленого лідерами країн "нормандської четвірки" 9 грудня у Парижі, полягає у тому, аби "вивести на перший план питання гуманітарного і безпекового характеру і звести до мінімуму жертви серед мирного населення і військових".

"І це буде становити найбільш важливу, на наш погляд, першу частину тієї роботи, яка спрямована на стабілізацію ситуації в регіоні. І потім, на другому етапі, буде відбуватись запуск саме політичних складових Мінського процесу. Тобто, на сьогодні я наголошую на пріоритетності реалізації цих безпекових передумов, які зафіксовані у паризькому комюніке і дотримання сторонами відповідних зобов'язань", - підсумував посол.