Ілюстрація / REUTERS

Для поліпшення російсько-українських відносин існують передумови, проте Україна повинна зробити рішучі кроки проти націоналістичних сил.

Про це заявила спікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко, пише ТАСС.

"Передумови [для серйозного поліпшення російсько-українських відносин], безумовно, є. Відбулася ціла низка позитивних змін", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожРаді пропонують ввести кримінальну відповідальність за сепаратні переговори з державою-агресором

Водночас Матвієнко зазначила, що без рішучих кроків влади України проти націоналістичних сил в них не вийде прориву.

"Якщо вони [влада України] усвідомлюють небезпеку всього того, що сталося в 2014 році, результати державного перевороту, потужніше вплив націоналістичних сил на ситуацію в Україні, і [якщо] не зроблять рішучих кроків, очікувати подальшого поліпшення ситуація в Україні не доводиться. І думаю, що прориву в російсько-українських відносинах не вийде", - резюмувала спікерка Ради Федерації.

Нагадаємо, у Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року. За підсумками тривалих переговорів президент України Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.