З'явилися нові подробиці можливого "великого обміну" між Україною та ОРДЛО / Ілюстрація REUTERS

Київ і адміністрація бойовиків "ЛНР-ДНР" в рамках «великого обміну» 29 грудня передадуть один одному трохи більше 200 утримуваних осіб.

Читайте такожРосЗМІ назвали дату обміну полоненими між Україною та "ЛДНР"

Про це повідомляє російський «Интерфакс» з посиланням на джерело в групі з організації мінських переговорів.

Відео дня

"За підсумками відеоконференції (контактної групи по Донбасу, де обговорювалося обмін полоненими – ред.) сторони домовилися про гнучку формулу обміну. Це стало компромісним варіантом, оскільки відкладати процедуру далі через такого роду технічні причини було не можна. Сторони мали до нового року реалізувати рішення "Нормандського саміту". Домовитися про чітку формулу ж не вдавалося через позиції частини полонених з обох сторін, які відмовляються брати участь в обміні", - сказав співрозмовник журналістів.

За його словами, перш ніж приступити до процедури обміну, 27-28 грудня належить завершити опитування всіх потенційних учасників обміну і отримати від них згоду або відмову.

"Потім буде сформульована остаточна формула (обміну полоненими - ред.). Однак, поки верифікація більшості учасників обміну не проведена, можна припустити, що вдасться обміняти в цілому трохи понад 200 осіб", - сказало джерело.

При цьому раніше передбачалася обміняти близько 300 осіб.

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська за результатами продовження переговорів з усіма сторонами 23 грудня в режимі скайп-конференції заявила, що до кінця цього року будуть звільнені українські військові, які після боїв під Іловайськом та Дебальцевим перебувають у полоні контрольованих Росією бойовиків.