Інна Грищенко с позивним "Пума" / фото: Назар Приходько/Facebook

Печерський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваній у замаху на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області колишній військовій Інні Грищенко, яка також фігурує у матеріалах справи про вбивство влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, судове засідання стосовно продовження терміну тримання під вартою розпочалось вчора, однак суддя оголосила перерву до 11.00 27 грудня.

Сьогодні, заслухавши сторони, суд ухвалив задовольнити клопотання слідчого про продовження арешту та продовжити тримання під вартою до 24 лютого 2020 року включно.

Відео дня

Читайте такожСправа Шеремета: апеляцію Антоненка перенесли через підозру упередженості суддів

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка на передодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня - Кузьменко.