"Екс-беркутівців" все ж привезли на обмін / twitter.com/APUkraine

П'ятеро колишніх бійців «Беркуту», обвинувачених у справі про розстріли на Майдані, привезли на обмін на КПВВ «Майорське».

Читайте такожУ «ДНР» незадоволені, що екс-беркутівців не хочуть видавати в рамках обміну

Про це повідомляє «Громадське», посилаючись на адвоката «беркутівців» Ігоря Варфоломєєва.

Відео дня

«Вони сидять в автобусі зараз, на обміні», — сказав він журналістам.

Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом.

Напередодні, 28 грудня, Київський апеляційний суд відпустив усіх п'ятьох фігурантів справи під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, "екс-беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-«беркутівці» включені в список на обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками «ЛДНР».

Напередодні ввечері під Лук'янівським СІЗО сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.

Попри це, мітингувальники провели під ізолятором всю ніч і продовжують блокувати СІЗО навіть зараз.