Протестувальники не йдуть з-під воріт Лук'янівського СІЗО / Facebook, Роман Сініцин

Під Лук’янівське СІЗО продовжують приходити люди, які не згодні з обміном «екс-беркутівців» – фігурантів справи про розстріли на Майдані.

Читайте такожЛітак з українськими полоненими сяде у "Борисполі" - ЗМІ

Як повідомляє ТСН, під головним виїздом досі стоїть барикада зі сміттєвих баків, а крім того заблоковані всі дев’ять виходів з ізолятора. Деякі протестувальники залишались на місці протягом всієї ночі.

Відео дня

Мітингарі не знають достеменно, чи ще залишаються у застінках ексберкутівці, адже на КПВВ "Майорське" на Донеччині вже почався обмін і колишні спецпризначенці перебувають у списках.

До стін СІЗО прийшов колишній в’язень Кремля, кримськотатарський політик Ахтем Чийгоз, який впевнений, що беркутівців давно вивезли з ізолятора, але вважає продовження протесту необхідним – за його словами, обмін ціною видачі вбивць неприпустимий.

Адвокат колишніх беркутівців Ігор Варфоломєєв стверджує, що обвинувачуваних Янішевського, Зінченка та Аброськіна, які перебували під вартою, вивезли з Лук‘янівського СІЗО. Чи спрямували їх на місце обміну, він не знає. 

Нагадаємо, обмін полоненими між самопроголошеними "ЛДНР" та українською стороною почався на КПП під Горлівкою близько 11 ранку.

Напередодні ввечері під Лук'янівським СІЗО сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.

Нагадаємо, "екс-беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти. Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-«беркутівці» включені в список на обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками «ЛДНР». Обвинувачених випустили з-під варти.