За словами Веніславського, зажадавши звільнення екс-"беркутівців", РФ визнала, що вони виконували накази з Москви / фото УНІАН

Якби Україна відмовилася видати Росії екс-"беркутівців" та терористів, то дуже скоро після судових вироків вони могли б вийти на волю за "законом Савченко".

Про це написав представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський на сторінці у Facebook.

Читайте такожБойовики "ЛНР" в рамках обміну видали Києву 25 осіб, а отримали 63

Відео дня

За його словами, в рамках обміну Україна передає представникам російської сторони "злочинців, які розстрілювали Майдан, підривали мирні демонстрації, вчиняли інші страшні злочини, в обмін на звільнення з полону українських героїв".

"А Росія, зажадавши звільнення вбивць героїв Небесної сотні чи харківських терористів фактично офіційно визнала, що вони виконували накази з Москви", – зазначив Веніславський.

Представник президента в КСУ уточнив, що критики такого обміну забувають про те, що Україна й раніше обмінювала на "злочинців-негідників на героїв". Він нагадав, що в обмін на Надію Савченко Україна віддала Росії кадрових російських військових розвідників, які вбивали українських військовослужбовців.

"Обмінюючи злочинців-негідників на українських героїв, Україна демонструє всьому світу, що вона цінує кожного свого громадянина і надалі боротиметься за кожного українця!", – наголосив Веніславський.

Як повідомляв УНІАН, за даними адвоката "беркутівців" Ігоря Варфоломєєва, п'ятеро колишніх бійців "Беркуту", обвинувачених у справі про розстріли на Майдані, привезли на обмін на КПВВ "Майорське".