Володимир Зеленський зустрічає визволених з полону українців у аеропорту "Бориспіль" / ОП

Президент України Володимир Зеленський назвав складним політичним рішенням включення до списку на обмін з ОРДЛО п’ятьох екс-«беркутівців», обвинувачених у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в аеропорту «Бориспіль» після зустрічі українських громадян, звільнених з полону бойовиків в рамках обміну.

Читайте такожЗвільнених в рамках обміну з ОРДЛО українців зустріли у "Борисполі" (відео)

Відео дня

«З приводу «беркутівців» - так це умова «всіх на всіх», умова цього обміну. Ми забирали наших героїв. Це було складне рішення, рішення політичне», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.

В рамках обміну Україна серед інших передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані в 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка, яких напередодні суд випустив з-під варти під особисте зобов`язання.