Прокурор визнав зібрані докази достатніми для складання обвинувального акту / скріншот

Бориспільською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у справі про бійку лідера Радикальної партії, колишнього народного депутата Олега Ляшка з народним депутатом від «Слуги народу» Андрієм Герусом.

Читайте такожЛяшко прийшов на допит, але відмовився свідчити (відео)Про це повідомляється на сайті прокуратури Київської області.

«Під час досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2019 року колишній народний депутат України разом з іншою особою, перебуваючи в ДП МА «Бориспіль», а саме в ДП «Зал офіційних делегацій», завдали тілесні ушкодження народному депутату України IX скликання у зв’язку з його державною діяльністю», - йдеться у дописі.

Відео дня

За результатами досудового розслідування процесуальним прокурором у кримінальному провадженні визнано зібрані докази достатніми для складання обвинувального акту. Сторонам надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

У разі доведення вини в суді, колишньому народному депутату загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада 2019 року лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом бійки між Ляшком і членом фракції «Слуга народу» Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль» 6 листопада.

19 листопада суд обрав Ляшку запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Натомість прокуратура просила взяти його під варту строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.