Ляшку вручили підозру і проситимуть суд взяти його під варту через бійку з Герусом / скріншот

Колишньому народному депутату Олегу Ляшку вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) за фактом бійки з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль".

Трансляція відповідної процесуальної дії у приміщенні Бориспільської місцевої прокуратури велась на сторінці Ляшка у Facebook.

Читайте такожУ київському суді прихильники Філарета влаштували погром та бійку: п’ятеро затриманих (фото, відео)

Відео дня

"Щойно заступник прокурора Борисполя Неродик вручив мені повідомлення про підозру. Мене звинувачують в тому, що я завдав легких тілесних ушкоджень та перешкоджав у діяльності державному діячу Герусу", - заявив Ляшко журналістам після вручення йому підозри.

Також Ляшко зауважив, що йому вручено клопотання про застосування до нього безальтернативного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Мене звинувачують у тому, що я завдав тілесних ушкоджень Герусу, і мене хочуть взяти за це під варту", - сказав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада в аеропорту "Бориспіль" побилися голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Герус (фракція «Слуга народу») і лідер Радикальної партії Ляшко.

Герус написав у Facebook: "Відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма Ляшко мене очікував в аеропорту "Бориспіль", щоб влаштувати "шоу-провокацію". Знижена на 15% ціна електроенергії та повна готовність до зими ніяк не влаштовує "немонополіста", і вони вдаються до все більш витончених способів, як вести свій бізнес". За його словами, "претензія Ляшка - це імпорт електроенергії". "Хоча три роки імпорту вугілля з Росіі за формулою "Роттердам+", що супроводжувалися зростанням тарифів для українських споживачів, його повністю влаштовувало. Бо на цьому добре заробляв його любий "немонополіст", - заявив Герус і додав, що "постраждала" тільки його сорочка.

У свою чергу Ляшко написав у Facebook, що "випадково побачив в аеропорту "Слугу народа" Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії". "Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками. Однак проблема від того нікуди не поділася - через зраду Геруса Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана", - наголосив Ляшко.

За фактом бійки відкрито кримінальне провадження за ст. 346 Кримінального кодексу України (посягання на державного або громадського діяча).