Ілюстрація REUTERS

Посольство України в Ірані оновило інформацію про можливі причини катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) поблизу Тегерана.

Відповідні зміни посольство внесло у повідомлення на своєму сайті.

Читайте такожІран відмовляється віддавати Україні чорні скриньки Боїнга

Відео дня

Так, невдовзі після авіакатастрофи у посольстві зазначили, що за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. При цьому було додано, що версія теракту чи ракетної атаки поки що виключається.

Згодом ця інформація була змінена.

"Інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією. Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру", – йдеться наразі  у повідомленні на сайті.

сайт посольства

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи літак Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України", пасажири та екіпаж загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing перебувало 11 громадян України, зокрема дев’ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.