Гончарук доручив у двотижневий строк розробити план переатестації усіх співробітників ДПС / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив голові Державної податкової служби України Сергію Верланову у двотижневий строк розробити та подати до Кабінету міністрів план переатестації усіх співробітників ДПС.

Про це голова уряду повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Таким чином Гончарук відреагував на затримання співробітниками НАБУ в.о. начальника управління Державної податкової служби в Одеській області Наталії Чеботарьової за спробу підкупу співробітника прокуратури.

Відео дня

"Ситуація, яка склалася в одеській податковій засвідчує про те, що нам ще треба багато над чим працювати й підсилювати контроль. Тому, по-перше, прошу керівника нової податкової Сергія Верланова поїхати на місце події, розібратись в ситуації та доповісти про результати! По-друге, провести перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівників територіальних органів ДПС та її Центрального апарату", - зазначив голова уряду.

Читайте також"З іншими теж домовилися": з'явилося відео, як керівник одеської податкової домовлялася про хабарі

Також він додав, що влада не дозволить нікому у податковій вимагати гроші у підприємців та прикриватися "кришею".

"Всі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені. Якщо раніше подібні ситуації були нормою, то зараз цього не буде. Судячи з того, що ця історія трапилась нещодавно - далеко не всі державні службовці усвідомили, що правила змінилися. Розслідування таких випадків буде максимально публічним, люди мають знати в обличчя хабарників та корупціонерів. Ті, хто думає, що й досі можна спокійно красти та відсидітися у тіні – глибоко помиляються. Безкарно красти, вимагати гроші та будувати тіньові схеми більше не дозволено", - наголосив прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня співробітники НАБУ затримали в.о. начальника управління Державної податкової служби України в Одеській області Наталію Чеботарьову за спробу підкупу співробітника прокуратури в розмірі 25 тис. дол.

Встановлено, що голова регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісяця надавати неправомірну вигоду в розмірі 25 тис. дол. за те, що той не перешкоджатиме протиправній діяльності співробітників ДПС. Зокрема, не стане перешкоджати отриманню хабарів від підприємців, і не притягатиме податківців до відповідальності, в т.ч. кримінальної.