Комісія Україна-НАТО обговорила реформу СБУ / facebook.com/SecurSerUkraine

У Брюсселі на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів, яке відбулось 15 січня, обговорювалася реформа Служби безпеки України.

Читайте такожУкраїна зацікавлена в отриманні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями - Міноборони

Як повідомляється на сайті Служби безпеки, представники СБУ взяли участь в засіданні у складі офіційної урядової делегації України, яку очолив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, з метою участі у засіданні Комісії Україна-НАТО.

Відео дня

Уповноважений представник СБУ у складі української делегації Сергій Пунь заявив: «Дуже добре, що реформа СБУ - у фокусі НАТО. Альянс висловив готовність підтримати комплекс реформ сектору безпеки України, зокрема й СБУ. Меседж був дуже чітким. Для нас дійсно важливо орієнтуватися на досвід та кращі практики країн-членів Організації в питаннях реформування служб внутрішньої безпеки».

Також сказано, що українська сторона подякувала партнерам за підтримку та запевнила, що реформа сектору безпеки – одне з ключових питань в державі сьогодні.

«Україна має реалізувати зміни, які зроблять Службу безпеки більш сучасною та ефективною, ще більш орієнтованою на контррозвідувальну діяльність, боротьбу з тероризмом, захист державного суверенітету тощо. І саме на це направлений законопроект щодо реформи СБУ, який сьогодні готується до розгляду в парламенті», - додав Пунь.

Своєю чергою представники НАТО висловили підтримку територіальній цілісності та суверенітету України. Вони наголосили, що активізація заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією, забезпечення незалежності судової гілки влади та реформування СБУ, є украй актуальною для України.

Також міжнародні партнери з НАТО очікують, що найближчим часом, зокрема в рамках запланованого на кінець поточного місяця засідання Спільної робочої групи високого рівня Україна-НАТО з питань воєнної реформи, буде презентовано основні напрями реформування Служби. Партнерська сторона запевнила українську делегацію у незмінній підтримці Альянсом України на шляху реформування.