Тейлор вважає, що зміни в ГПУ є найбільш масштабною реформою в рамках однієї інституції / фото УНІАН

Тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор вважає, що зміни в офісі Генеральної прокуратури України є найбільш масштабною реформою в рамках однієї інституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Тейлор сказав на брифінгу за участі генерального прокурора Руслана Рябошапки щодо завершення атестації прокурорів Генпрокуратури та початку роботи Офісу генпрокурора.

Читайте такожЗарплати прокурорів оновленого Офісу генпрокурора зростуть на 50-70% - Рябошапка

Зокрема, дипломат сказав, що для нього велика честь бути на презентації масштабної реформи Генпрокуратури, які наразі втілюється.

«Це не лише просто важлива реформа, це - масштабна реформа, яка є найбільш широкою, глибокою, осяжною і комплексною реформою інституції, що я мав змогу спостерігати», - наголосив Тейлор.

Він зауважив, що переатестація усіх прокурорів у головному офісі Генпрокуратури є першим кроком до повної переатестації усіх прокурорів, що, у свою чергою, буде значним подальшим кроком з точки зору зміцнення довіри до системи верховенства права в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня набув чинності закон про реформу органів прокуратури, яка, зокрема, передбачає атестацію прокурорів Генпрокуратури, створення Офісу генерального прокурора.

1083 прокурори ГПУ подали заяви про намір пройти атестацію, з них успішно пройшли три етапи 610 прокурорів, тобто 56%. Третій, завершальний етап атестації прокурорів ГПУ завершився у грудні.

Атестація працівників регіональних та місцевих прокуратур розпочнеться у 2020 році.