Пристайко виступив за дискусію щодо зарплат чиновників / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що зарплата урядовців у 16 тисяч гривень є неповагою до держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народних депутатів.

Глава МЗС наголосив, що дискусія щодо зарплат урядовців необхідна. "Це, напевно, і є той шлях, який ми маємо пройти для того, щоб оцінити всередині себе, яким чином ми з вами готові як держава оплачувати послуги, включаючи урядовців, і всього іншого", - сказав Пристайко.

Відео дня

Читайте такожМіністр культури пояснив, як його дохід у грудні вдев'ятеро перевищив зарплату

"Той дисбаланс, який існує зараз, його всерівно рано чи пізно прийдеться вирішувати. Оклади міністрів у 16 тисяч гривень - це є неповагою до нашої держави, і це є шлях до того, щоб ці шалені відсотки премій і ще щось вирішувалось... Треба подивитися, скільки коштує оплата праці кожного з нас, коли ми говоримо, що деякі судді або дехто ще отримує в сотнях тисяч гривень, а ви все ще розраховуєте, що міністри можуть працювати за 16 тисяч гривень. Це означає, що ми самі себе дуримо, і це питання треба вирішити якомога швидше", - наголосив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України установив новий мінімальний розмір окладу і сітку зарплат для топ-чиновників.