Кабмін визначив сітку зарплат для міністрів / фото УНІАН

Кабінет міністрів України установив новий мінімальний розмір окладу і сітку зарплат для топ-чиновників.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі.

«Кабмін вирішив не продовжувати практику величезних заробітних плат і встановив сітку для топ-чиновників», - зазначив депутат.

Відео дня

За його словами, зокрема, встановлюється новий мінімальний розмір посадового окладу два прожиткових мінімуми (станом на 1 січня 4 тис. 204 грн).

«Розміри посадових окладів пропонується затвердити в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було в 2019 році. Наприклад, керівник державного органу (Офіс ПУ, апарат РНБО матиме посадовий на рівні 37 тис. 800 грн, а рівня міністерств та ЦОВВ 33 тис. 600 грн)», - пояснив Гончаренко.

Читайте такожМіністр культури пояснив, як його дохід у грудні вдев'ятеро перевищив зарплату

Також, як повідомив народний депутат, документом пропонується, що «першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися: надбавка за ефективність, яка встановлюється щомісяця першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам прем’єр-міністром України, а першим заступникам міністрів - відповідним міністром, у розмірі до 200 відсотків посадового окладу; премія, яка встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників) відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи, у розмірі до 200 відсотків посадового окладу».

Як повідомляв УНІАН, Уряд ухвалив рішення про щомісячне офіційне оприлюднення доходів міністрів та їхніх заступників.