Володимир Зеленський і Дональд Трамп / REUTERS

Володимир Зеленський заявив, що як президент України він зробив усе, аби мати хороші відносини зі США, які є одним із ключових партнерів України.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю The Times of Israel, передає Громадське.

Водночас він запевняє, що не робив нічого, що могло б суперечити закону.

Відео дня

Читайте такожТрамп погрожував Зеленському заморозити всю допомогу Україні – партнер Джуліані

"Я не робив нічого протизаконного. У мене були телефонні переговори з президентом Сполучених Штатів. Я зробив те, що міг, як президент України, щоб мати гарні, надійні й міцні відносини з одним з наших стратегічних партнерів, Сполученими Штатами Америки", - відповів Зеленський на запитання про його відносини з Трампом.

Він додав, що і раніше, і зараз діє так, аби Україна або українські громадяни не були втягнені у політичну ситуацію в США.

"Це їхня країна, і вони ставляться до своєї країни так, як їм подобається. І я не хочу, щоб вони втягували нас у справи, пов’язані із їхньою внутрішньою політикою", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президенту Дональду Трампу.

Рішення Палати представників тепер повинен затвердити Сенат, де більшість у представників Республіканської партії. Очікується, що слухання в Сенаті почнуться в січні. Для прийняття рішення потрібно дві третини голосів сенаторів (не менше 67). Якщо в Сенаті не набереться необхідної кількості голосів, Дональд Трамп збереже свій пост. А в разі підтримки Сенатом імпічменту Трампа, главою держави стане нинішній віце-президент Майк Пенс.

До скандалу в США призвела телефонна розмова в липні 2019 року між президентами Сполучених Штатів та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським. Критики Трампа закидають, що у цій розмові він чинив тиск на Зеленського, аби той дав новий імпульс розслідуванню в Україні стосовно Хантера Байдена - сина ймовірного головного конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року, колишнього віце-президента США Джо Байдена.