Бізнес скаржиться на зайву бюрократію у спілкуванні з військкоматами / фото УНІАН

Уряд планує спростити для бізнесу процес звітування перед військовими комісаріатами щодо найманих працівників.

Як повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет на сторінці в Facebok, всі звіти надсилатимуться в електронній формі через податкову службу.

За словами міністра, одна з частих скарг, яка надходить від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується військкоматів, із якими компанії мають постійно листуватись щодо своїх співробітників виключно у паперовій формі.

Відео дня

"Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи", - повідомив Дубілет.

Читайте такожВ Україні повернули призов в армію з 18 років (відео)

Він зазначив, що реалізації цієї ідеї державі не потрібно витрачати час і гроші та створювати якесь нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

Також уряд планує скасувати обов'язок роботодавців повідомляти військкомати про будь-які зміни у даних своїх співробітників.

"Зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес", - зазначив міністр.

За словами Дубілета, змінити законодавство та запровадити нову систему спілкування бізнесу з військкоматами планують вже цього року.

Раніше УНІАН повідомляв, що Кабінет міністрів України зняв обмеження щодо переліку банків, через які українці можуть отримувати виплати заробітної плати, пенсії чи соціальної допомоги, що дасть змогу їм самостійно вибирати фінустанову для отримання даних коштів.