Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України зняв обмеження щодо переліку банків, через які українці можуть отримувати виплати заробітної плати, пенсії чи соціальної допомоги, що дасть змогу їм самостійно вибирати фінустанову для отримання даних коштів.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють більше прав: Кабмін схвалив законопроект про працю

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Telegram.

Відео дня

"Скасовуємо« зарплатне рабство ». Тепер українці самі вирішуватимуть, на картку якого банку отримуватимуть зарплату, пенсію або соцдопомогу ... Тепер гроші можна буде отримувати на картку будь-якого банку, а не лише там, де роботодавець оформив "зарплатний проект", - написав Гончарук за підсумками засідання уряду.

За словами глави уряду, цей крок сприятиме справедливій конкуренції між банками за право обслуговувати громадян, а отже, поліпшить якість банківських послуг у країні.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет зазначив, що уряд має намір запровадити систему, яка дасть змогу українцям вільно вибирати банки і не потребуватиме додаткових зусиль бухгалтерів підприємств. Зокрема, працівник просто вказує бухгалтеру свій банківський рахунок IBAN, а бухгалтер формує відомість для всіх співробітників, а потім банк, який обслуговує підприємство, автоматично направляє кошти на зазначені рахунки.

Українські банки в листопаді поточного року повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN, який використовується в Європі.