Проблемами ветеранів та окупованих територій України будуть опікуватись різні відомства / ОП

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб розділять на два відомства.

Читайте такожУ Мінветеранів заявили про наявність "достатньої суми" на психологічну реабілітацію

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда повідомила журналістам.

Відео дня

Міністр зазначила, що наприкінці минулого тижня президент Володимир Зеленський у розмові з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком заявив про необхідність розділення деяких міністерств.

"Зараз ми очікуємо рішення прем'єр-міністра власне щодо розділення", - сказала Коляда.

Вона додала, що Мінветеранів готове до реформування.

"З огляду на заяву президента, ми готуємось. Ми готові до такого процесу. В нас є напрацювання. Ми готові передати їх новому очільнику, можливо, це буде навіть віце-прем'єр, тому що мова про це йшла на рівні уряду. А поки таке рішення не прийнято. Я думаю, що його має прийняти все ж таки прем'єр-міністр і публічно про це заявити", - зауважила Коляда.

Вона зазначила, що особисто підтримує розділення Мінветеранів і створення Міністерства з питань реінтеграції на чолі з профільним віце-прем'єр-міністром.

"Я наголошую на тому, що це ніяким чином не говорить про те, що наше міністерство і наша команда не справилася. Навпаки, нам вдалося підняти оцей величезний масив, особливо міжсекторальної співпраці, і показати, що ця тема, тема реінтеграції - варта окремого відомства, а може навіть посади і позиції віце-прем'єра, якій міг би взяти на себе оцю міжсекторальну співпрацю", - наголосила Коляда.

Нагадаємо, в уряді Володимира Гройсмана окремо функціонували два міністерства: Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (утворено в 2016 році) та Міністерство у справах ветеранів (утворено в 2018 році).

29 серпня минулого року Верховна Рада призначила нових членів Кабінету міністрів. Міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб стала Оксана Коляда.