Міністр культури Володимир Бородянський / фото УНІАН

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський переконує, що законопроект про дезінформацію не передбачає ув'язнення.

Про це Бородянський розповів в ефірі Еспресо.TV.

"Щодо кримінальної відповідальності за дезінформацію. Вона наступає після трьох доведених судом фактів розповсюдження дезінформації, тобто уповноважений звертається до розповсюджувача: "Це дезінформація". Той відповідає: "Я не згоден". Після цього уповноважений іде до суду і починається процес", - сказав він.

Відео дня

Бородянський додав, що якщо є три такі випадки упродовж року, наступає кримінальна відповідальність.

Читайте такожЗаконодавство має встановлювати правила щодо контенту медіа - Мінкульт

"Вона не передбачає ув'язнення, а лише суспільно-корисні роботи. Для того, щоб суд виніс такий вирок, він зобов'язаний звернутись і отримати висновок Європейського суду з прав людини. Ми передбачили запобіжники, щоб добросовісну людину не можна було посадити. Нема висновку - нема вироку", - підсумував Бородянський.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня Міністерство культури, молоді та спорту опублікувало основні положення законопроекту про протидію дезінформації.

Проект передбачає запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за дезінформацію. Зокрема, пропонується встановити різні розміри штрафів за поширення дезінформації за умов добровільного спростування та за його відсутності. Також передбачена кримінальна відповідальність.

Обговорення документа триватиме місяць, після чого відбудеться розгляд урядом і Верховною Радою.