Владислав Сурков / REUTERS

Росія не піде на силовий сценарій військового конфлікту на Донбасі, але радіти рано, адже в Кремлі планують дестабілізувати ситуацію по всій Україні.

Таку думку в колонці на "Апострофі" висловив військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін.

Читайте такожУ Кремлі спростували "зміну курсу в українському напрямі"

Відео дня

"На фінішну пряму дана боротьба вийшла влітку 2019 року, коли Путін почав усвідомлювати (і то далеко не в повному обсязі) ступінь провалу Кремля на президентських і парламентських виборах в Україні і в принципі на всьому "українському напрямку". Результати виборів "заморожували" вкрай невигідну для нього ситуацію ще щонайменше на п'ять років, адже його прямі "протеже" жаданої влади так і не отримали", - сказав він.

За його словами, судячи з усього, саме тоді Путін і прийняв рішення впроваджувати план "Б" - адже від нашої країни йому одні витрати, починаючи від санкцій і закінчуючи необхідністю фінансування ОРДЛО.

"В результаті під Сурковим "захиталося крісло", що в кінцевому підсумку і призвело до його відставки. Цьому сприяли ФСБшная зв'язка Беседа-Козак-Бабич, які спочатку "відтіснили" у Суркова частину "повноважень щодо України", а згодом завдали кілька ударів по Абхазії, яку Сурков довгий час одноосібно контролював", - пояснює Карін.

При цьому, на думку експерта, в Кремлі чудово розуміють неможливість "вирішення українського питання" військовими методами.

"Виходячи з цього, продовжиться розвиток планів щодо дестабілізації нашої країни, але вже під повним контролем ФСБ. Як саме - можна подивитися, набравши в інтернеті: "план "Шатун", достовірність якого виносимо за дужки. Схеми саме такого типу використовувалися і використовуються в Україні, Грузії, Молдові, Чорногорії, Каталонії, Шотландії, Франції, Чилі ... А ось його реалізацію необхідно розглядати як певну підготовку до прийдешніх десь через півроку подій, адже Путіну прямо зараз відверто не до України або Білорусі. Цар Русі не всесильний. Доведено "Північним потоком – 2", - резюмував він.