Бабіков прокоментував конкурс до ДБР / скріншот відео

Перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявляє, що дізнався про конкурс на посаду "на сайті ДБР", і він не був формальністю, а з т.в.о. директора бюро Іриною Венедіктовою знайомий ще з часів роботи в органах прокуратури Харківської області у 2010 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

"Після видання указу про призначення Ірини Валентинівни (Венедіктової – УНІАН) тимчасово виконуючою обов’язки директора, що відбулося 27 грудня, вона запропонувала мені обійняти посади її радника у патронатній службі з питань досудового розслідування. Мною було підготовлено документи, подано для працевлаштування, проте я офіційно не зміг працевлаштуватися, оскільки протягом січневих свят до Єдиного реєстру адвокатів України не було внесено відомості про припинення моєї адвокатської діяльності", - повідомив Бабіков.

Відео дня

За його словами, він подав заяву про припинення адвокатської діяльності 28 грудня 2019 року, проте до 10 січня ці відомості не були внесені до реєстру адвокатів. "Я продовжив по цьому реєстру числитись як адвокат, тому я на громадських засадах в деяких питаннях, не вникаючи у справи, не досліджуючи їх зміст і вникаючи в досудове розслідування, допомагав розглянути певні організаційні питання, які стосуються досудового розслідування", - сказав він.

Читайте такожВимагають звільнити адвоката Януковича: родичі Героїв Небесної сотні передали своє звернення до керівництва ДБР

Як зауважив Бабіков, він допомагав розробляти порядок проведення конкурсу в ДБР, який опублікований наразі на сайті і не діяв на час проведення конкурсу, в якому він переміг.

"На зайняття посади заступника та першого заступника був розроблений тимчасовий конкурс, порядок був, і він передбачав і формування комісії, і проведення цього конкурсу. На офіційному сайті ДБР було опубліковано оголошення про проведення конкурсу з вимогами професійними, яким мали відповідати кандидати при подачі документів", - сказав Бабіков і запевнив, що про конкурс на посади заступників директора бюро дізнався "із сайту ДБР".

Також Бабіков запевнив, що цей конкурс не був формальністю. "З Іриною Венедіктовою я познайомився під час проходження служби в органах прокуратури Харківської області, що відбувалося з 2010-го по 2016 рік. Там ми декілька разів перетиналися на наукових заходах, присвячених реформуванню судової та правоохоронної системи", - сказав він.

Читайте такожКолишній адвокат Януковича став першим заступником директора ДБР

Крім того, Бабіков наголосив, що не знайомий ні з представниками партії "Слуга народу", ні Офісу президента.

"Я не знайомий із будь-яким депутатом з партії "Слуга народу". З Офісу президента – тим паче", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, Бабіков стверджує, що не мав жодних договірних стосунків з екс-президентом Віктором Януковичем і не знайомий з ним.