Бабіков працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка представляла інтереси Януковича / скріншот з відео

Перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков стверджує, що не мав жодних договірних стосунків з екс-президентом Віктором Януковичем і не знайомий з ним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

Читайте такожВимагають звільнити адвоката Януковича: родичі Героїв Небесної сотні передали своє звернення до керівництва ДБР

Відео дня

«Я не представляв права й інтереси Януковича, тим паче, у справах Майдану… Я ніколи не був з ним знайомий і жодних договірних стосунків з ним не укладав», - наголосив Бабіков.

«Вам показують документи про нібито представництво його інтересів. Яким чином їх необхідно оцінювати… Оскільки адвокати досить часто беруть участь у судових засіданнях, а кримінальне процесуальне законодавство вимагає подачі значної кількості процесуальних документів в обмежені строки, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває на даний час в адвокатському об’єднанні. У таких випадках готується технічний документ, готується документ на представництво інтересів і передається на підпис адвокату, який фактично перебуває в адвокатському об’єднанні», - пояснив він.

Як відомо, Бабіков працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка представляла інтереси Януковича в судах.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня адвокат потерпілих у справах Майдану Євгенія Закревська заявила, що призначення Бабікова на посаду першого заступника директора ДБР може призвести до розвалу справ проти Януковича.

Пізніше т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила про підписання наказів щодо призначення своїх заступників, однак не уточнила прізвища посадовців.

20 січня колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова призначено першим заступником директора Державного бюро розслідувань.