Жозеп Боррель / REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель і комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Варгеї мають намір у найближчі тижні відвідати Україну.

Про це Боррель повідомив в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі на спільній прес-конференції за участі комісара Євросоюзу Варгеї та прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Читайте такожУкраїна виконала домашнє завдання для отримання "промислового безвізу" - Гончарук

Відео дня

"Україна - це ключовий партнер для Європейського Союзу. Вона не лише близький сусід, а є ключовим партнером. І сьогодні було дуже зрозуміло, що ми рішуче підтримуємо ваш амбіційний порядок денний реформ в Україні. Я вже передав це президенту Володимиру Зеленському, і це мій намір, і також намір комісара відвідати Україну у найближчі тижні та наголосити на нашій рішучій підтримці", - заявив Боррель.

За словами Високого представника ЄС, він хотів би відвідати більшу частину України і, зокрема Донбас та лінію розмежування, щоб особисто зрозуміти ситуацію на сході України.

Своєю чергою Варгеї зазначив, що відвідає Київ 11 і 12 лютого. Він сказав, що хоче ознайомитися з роботою українського уряду.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2019 року Європейська Рада затвердила склад нової Європейської комісії на чолі з представницею Німеччини Урсулою фон дер Ляєн.

Високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики став колишній міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, який також став одним із віце-президентів Єврокомісії. Посаду комісара Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення обійме представник Угорщини Олівер Варгеї.