Венедіктова запевняє, що ДБР щомісяця звітуватиме про хід розслідувань справ Майдану / фото УНІАН

Тимчасово виконуюча обов’язки директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запевняє, що ДБР щомісяця звітуватиме про хід розслідувань справ Майдану.

Про це йдеться у відкритому листі-зверненні Венедіктової до родин Героїв Небесної сотні та громадськості, оприлюдненому на сайті ДБР.

У листі вона повідомила, що 11 січня було укомплектовано слідчий підрозділ з розслідування справ Майдану, до якого увійшли 32 слідчі та прокурори Генеральної прокуратури, місцевих та регіональних прокуратур.

Відео дня

Читайте такожУ суді оскаржують призначення заступників директора ДБР

Наразі триває процес прийому до ДБР матеріалів кримінальних проваджень від Офісу генпрокурора. Уже прийнято 18 справ із 34.

Окрім того, у листі Венедіктова зазначила, що вже спрямлвано до суду одну із майданівських справ, а саме - обвинувальні акти стосовно двох учасників злочинної організації, яка викрала і вбила журналіста та активіста Євромайдану Василя Сергієнка.

Також у листі сказано, що віднині звіти ДБР стосовно справ Майдану стануть щомісячними.

Раніше Венедіктова проігнорувала вимоги потерпілих у справах Майдану та їхніх захисників не призначати своїм першим заступником колишнього адвоката екс-президента Віктора Януковича Олександра Бабікова. Також Венедіктова проігнорувала вимогу родин Героїв Небесної сотні про зустріч з нею щодо звільнення Бабікова, на проведенні якої наполягали потерпілі.