Людей не пропустили до Держбюро розслідувань / фото УНІАН

Родичам Героїв Небесної сотні вдалося передати своє звернення до керівництва Державного бюро розслідувань через екс-президента України Петра Порошенка.

Як передає кореспондент УНІАН, у зверненні вони вимагають від т.в. о. директора ДБР Ірини Венедіктової звільнити першого заступника директора ДБР та керівника слідчого відділу у справах Майдану.

Їхню заяву взяв екс-президент Порошенко, який прийшов на допит до ДБР.

Відео дня

У заяві громадської організації «Родина Героїв Небесної сотні» йдеться: «Ми, рідні Героїв Небесної сотні, поранені та активісти Революції гідності, вимагаємо звільнення Бабікова та Буряка терміново, вимагаємо висвітити повну інформацію щодо працівників, які перейшли за спрощеною системою до ДБР, оприлюднити прізвища керівників усіх груп слідчих або тих людей, які розглядаються на керівні посади до ДБР, включити нашого представника до комісії з призначення директора ДБР, надати перелік прийнятих справ від Офісу генпрокурора та доповісти про їх стан».

Читайте такожУ ДБР запевняють, що призначений у бюро адвокат Януковича не займатиметься справами Майдану

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 січня, родичі Героїв Небесної сотні прийшли до Держбюро розслідувань із заявою, у якій вимагають від т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової звільнити першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова, а також керівника слідчого відділу ДБР, який займатиметься справами Майдану, Олександра Буряка.

Вони мотивують свої вимоги тим, що Бабіков донедавна здійснював захист екс-президента Віктора Януковича у судах, а Буряк є фігурантом плівок колишнього директора ДБР Романа Труби.

Проте людей не пропустили до Держбюро розслідувань.

Вони зайшли у фойє будівлі, як і народні депутати від «Європейської солідарності», яких теж не пускають в ДБР попри їхній депутатський статус. З цього приводу депутати викликали поліцію. На місце вже прибули поліцейські, які розбираються із ситуацією.