Колишнім нардепам заборонено знаходитися у кулуарах \ УНІАН

Відтепер народних депутатів Верховної Ради попередніх скликань не допускатимуть в кулуари парламенту.

Читайте такожРада має доопрацювати і ухвалити законопроект про позбавлення мандату за "кнопкодавство" - Разумков

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради Дмитро Разумков видав розпорядження №37 «Про забезпечення правового режиму державної охорони адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України».

Відео дня

Цим розпорядженням затверджено Порядок забезпечення державної охорони адміністративних будинків, споруд і слухових приміщень ВР та допуску до них.

У документі серед осіб, які мають доступ до кулуарів пленарної частини, а це перший, другий і третій поверхи поза сесійною залою, немає депутатів попередніх скликань, хоча раніше вони мали право доступу в кулуари парламенту.

Водночас порядком передбачено, що депутати попередніх скликань мають право доступу до гостьової ложі балкону зали засідань ВР.

Народний депутат Верховної Ради попереднього, восьмого скликання Леонід Ємець прокоментував ситуацію у Facebook. «Народним депутатам минулих скликань заборонили вхід до кулуарів Ради. Жодних підстав для цього не було. Ніхто не буянив, за лацкани Слуг народу не тягав», - написав він. Екс-депутат вважає, що «планують приймати речі настільки гидотні, що хочуть сховатися за спину держохорони».

Порядком забезпечення державної охорони адміністративних будинків, як і раніше, журналістам дозволяється перебувати в кулуарах першого, другого та третього поверхів Верховної Ради.