Нардепку Федину викликають до ДБР / фото УНІАН

Народного депутата від "Європейської солідарності" Софію Федину викликали до Державного бюро розслідувань на 6 лютого для вручення повідомлення про підозру за фактами погроз президенту України.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Читайте також"Перебуває у відрядженні": у Порошенка заявили, що він не прийде завтра на допит до ДБР

Відео дня

Зазначається, що за дорученням генпрокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України, на 6 лютого 2020 року викликано народного депутата Федину для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру.

Повістку про виклик направили за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи.

«У відповідності до ч. 1 ст. 135 КПК України Федина Софія вважається належним чином поінформованою», - йдеться в повідомленні.

Для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик Офіс генпрокурора опублікував повістку останній на офіційному своєму сайті.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

26 грудня 2019 року генеральна прокуратура повернула Державному бюро розслідувань повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.