Порошенка сьогодні чекали в ДБР, але не дочекалися / фото eurosolidarity.org

П'ятий президент України, нардеп Петро Порошенко сьогодні не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

Як повідомляє УП, про це заявив його адвокат Ігор Головань. За його словами, Порошенко не прийшов, тому що того органу досудового розслідування, куди він викликався, вже не існує.

"Ми знаємо, що 5 лютого був указ президента, яким була змінена структура ДБР. Вже Першого управління організації досудових розслідувань немає, тому, того органу, який викликав Порошенка, його не існує", - сказав захисник п'ятого президента.

Відео дня

Він додав, що вранці сам відвідував ДБР. І зазначив, що минулого тижня звертався в бюро, щоб вони пояснили, хто відповідно до визначеної президентом структури керує Головним слідчим управлінням, яка доля кримінальних проваджень, кому вони передані чи не передані, яка доля слідчих, які працювали в ДБР тощо, але відповіді не отримав.

Читайте такожПротягом останнього року президентства Порошенка процес євроінтеграції України гальмувався – Кулеба

Адвокат також розповів про намір в майбутньому вимагати від ДБР дотримання законодавства та відправлення повісток з точним зазначенням і управління, і слідчого, до якого викликається Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, раніше Порошенко подав проти слідчих і прокурорів 14 позовів про відшкодування моральної шкоди. За словами адвокатів Порошенка, слідчими суддями встановлено 14 фактів протиправної бездіяльності: 4 - прокурорів, 6 – слідчих Державного бюро розслідувань, 2 - посадових осіб Національного антикорупційного бюро і 2 – слідчих Національної поліції.