У Зеленського розцінюють сюжет журналістів розцінює "як відверту маніпуляцію громадською думкою" / фото УНІАН

Офіс президента України звертається до суду з позовом до програми "Схеми: корупція в деталях" з вимогою спростувати недостовірну інформацію, оприлюднену в розслідуванні "Оманлива відпустка".

Про це йдеться в офіційній позиції Офісу глави держави, розміщеній на сайті відомства.

"Офіс президента України заявляє, що інформація, викладена у сюжеті програми "Схеми" про зустріч президента України з високопосадовцем Російської Федерації, яка нібито мала місце в Омані, цілком і повністю не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Неправда від початку і до кінця": Єрмак відреагував на розслідування щодо поїздки Зеленського до Оману

Вказується, що президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим.

В Офісі президента наголошується, що оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел", яке має місце у випуску програми "Схеми", Офіс президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою.

"Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але коли так само вчиняють українські журналісти - це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку", - повідомляють на Банковій.

"Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень", - йдеться у повідомленні.

Також Офіс президента вважає своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника телеканалу "UA: Перший" на розповсюдження в його ефірі "інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю".

Читайте такожУ НАЗК почали перевірку Зеленського: не вніс поїздку в Оман в декларацію

Як повідомляв УНІАН, 5 січня в Офісі президента заявили, що Зеленський перебував в Омані, де у нього були заплановані зустрічі на найвищому рівні. В ОПУ зауважили, що до Оману Зеленський відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

13 лютого було оприлюднено розслідування програми "Схеми: корупція в деталях", в якому стверджувалось, що чартерний літак, на якому Зеленський 8 січня терміново повертався з Оману до Києва, нібито раніше прилетів в Оман з Москви. На цьому літаку, за даними журналістів, які посилались на "інформацію з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден", в Оман прибув секретар Ради безпеки РФ Патрушев.