Данилов знаходиться в Ірані / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов перебуває з робочим візитом в Ісламській Республіці Іран для обговорення проблемних питань, що виникли в розслідуванні катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Читайте такожТегеран визнав свою нездатність витягти дані з "чорних скриньок" Боїнга МАУ

Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"Данілов 15-17 лютого перебуває з робочим візитом в Ірані на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані для обговорення проблемних питань розслідування катастрофи українського літака", - йдеться в повідомленні.

Під час візиту Данілов разом з послом України в Ірані Сергіем Бурдиляком вшанували пам’ять українців, які загинули в авіакатастрофі, поклавши квіти на місті трагедії.

Також за загиблих було поставлено 11 свічок у Ванкському соборі Святого всеспасителя (храм Вірменської апостольської церкви).

Напередодні міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що Данілов відвідає Тегеран для проведення переговорів щодо зрушень у технічному і кримінальному розслідуванні катастрофи літака.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.

3 лютого директор з розслідування нещасних випадків в іранській Організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не ділитиметься з Україною доказами у справі щодо збиття літака МАУ через те, що дані розслідування "злили" українським ЗМІ.

4 лютого країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ заявили, що вимагають від Ірану негайно передати групі "чорні скриньки" зі збитого лайнера.

14 лютого міністр закордонних справ Ірану заявив, що Іран не має наміру віддавати "чорні скриньки" зі збитого літака МАУ, але й не розшифровуватиме їхні дані без участі зацікавлених сторін.

15 лютого глави МЗС України, Канади, Швеції, Великої Британії та Афганістану вкотре закликали Іран передати на експертизу "чорні скриньки" зі збитого українського літака.