Мелінда Сіммонс / фото УНІАН

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Мелінда Сіммонс закликає Росію використати вплив над бойовиками для повного виконання Мінських угод.

"Надзвичайно стривожена повідомленнями про різке збільшення порушень режиму припинення вогню поруч з районом розведення у Золотому із застосуванням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння, що призвело до людських втрат. Росія повинна використати вплив над своїми ставлениками, аби повністю виконати Мінські угоди", - повідомила в мікроблозі Twitter.

Читайте такожЄвросоюз закликає Росію використати її вплив на бойовиків для виконання Мінських угод

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.