Нардепи мають намір заслухати силовиків / фото УНІАН

На позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня народні депутати заслуховуватимуть доповіді представників силових відомств.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Читайте такожАрахамія підтвердив, що Рада збирається заради розгляду кадрових змін в уряді

Відео дня

За його словами, будуть «заслухані доповіді представників силових відомств» - Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Офісу генерального прокурора.

Разумков не відповів на запитання, чи можливі за результатами заслуховування цієї інформації відставки деяких керівників силових структур.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков скликав позачергове пленарне засідання парламенту на середу, 4 березня, на 16:00.

У порядку денному позачергового пленарного засідання - шість питань.

Так, планується розглянути проект закону про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях (№ 3003); проект закону про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону України «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ (сил), (№ 3015); проект закону про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (№ 0025); проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції» (друге читання) (№ 2500).

Крім того, депутати мають розглянути питання про Кабінет міністрів, а також про діяльність МВС, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу генерального прокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляв, що депутати на позачерговому засіданні розглядатимуть кадрові зміни у складі уряду. Він відмовився назвати прізвища тих, кого планують звільнити чи призначити в уряд.