Арахамія заявив, що депутати на позачерговому засіданні розглядатимуть кадрові зміни в уряді \ УНІАН

На сайті Верховної Ради оприлюднено порядок денний позачергового пленарного засідання парламенту 4 березня.

Читайте також"Ні, цього не буде": Арахамія прокоментував можливість призначення Тігіпка до Кабміну

Як зазначається на сайті ВР, на позачерговому засіданні запланований розгляд шести питань. Зокрема, планується розглянути проект закону про схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях (№ 3003); проект закону про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил), (№ 3015); проект закону про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Франції щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (№ 0025); проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям закону «Про запобігання корупції» (друге читання) (№ 2500).

Крім того, депутати мають розглянути питання про Кабінет міністрів, а також про діяльність Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Офісу генерального прокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков скликав позачергове пленарне засідання парламенту на середу, 4 березня, на 16:00.

Як повідомили в Офісі президента, глава держави звернувся до спікера з проханням включити до порядку денного засідання питання щодо розгляду декількох проектів законів та щодо Кабінету міністрів України. Крім того, президент просить депутатів заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що депутати на позачерговому засіданні розглядатимуть кадрові зміни у складі уряду. Він відмовився назвати прізвища тих, кого планують звільнити чи призначити в уряд.